Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Suínos e Aves. Para informações adicionais entre em contato com cnpsa.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  29/12/2023
Data da última atualização:  29/12/2023
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FEDDERN, V.; HUBER, E.; BIASI, V.; KAWSKI, V. L.
Afiliação:  VIVIAN FEDDERN, CNPSA; EDUARDO HUBER; VANESSA BIASI; VICKY LILGE KAWSKI, CNPSA.
Título:  Emulsified meat product with fibers for reducing fat content.
Ano de publicação:  2023
Fonte/Imprenta:  In: VERRUCK, S.; MARSICO, E. T. (ed.). Functional meat products. New York: Humana Press/Springer, Dec 2023. (Methods and Protocols in Food Science).
Idioma:  Português
Conteúdo:  Abstract: Meat products are rich in almost every macro- and micronutrient, with the exception of carbohydrates and fibers. Despite all the benefits provided by meat intake, consumers’ perception is towards reduction of fat in their diets. Therefore, one of the alternatives to overcome this desire is to reformulate meat products to meet this demand. Fiber is being used as fat replacer in emulsified products, and depending on the concentration in the final product, it may pose nutraceutical appeal. In order to collaborate to better understand the mortadella production, this chapter brings a protocol containing the steps of mortadella development added with fibers and the necessary determinations once the final product is achieved.
Palavras-Chave:  Fiber; Functional; Produtos cárneos emulsionados.
Thesagro:  Fibra; Mortadela; Produto Derivado da Carne; Salsicha.
Thesaurus Nal:  Meat; Mortadella; Sausages.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA22641 - 1UPCPL - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  31/01/2017
Data da última atualização:  31/01/2017
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  SCHAEFER, R.; GAVA, D.; NELSON, M. I.; HAACH, V.; ZANELLA, J. R. C.; CANTAO, M. E.
Afiliação:  REJANE SCHAEFER, CNPSA; DANIELLE GAVA, CNPSA; JANICE REIS CIACCI ZANELLA, CNPSA; MAURICIO EGIDIO CANTAO, CNPSA.
Título:  Genetic characterization of influenza viruses circulating within Brazilian swine between 2009 and 2016.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: BRAZILIAN CONGRESS OF VIROLOGY, 27.; MERCOSUR MEETING OF VIROLOGY,11., 2016, Pirenópolis. Abstracts: posters: oral presentation. Brasília, DF: SBV, 2016. Publicado na Virus Reviews and Research, Brasília, n. 20, v. 2, p. 22-23, 2016.
Idioma:  Inglês
Thesagro:  Genética; Suíno; Virologia.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/154313/1/final8397.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSA20899 - 1UPCRA - DD
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional